Македонија

Со 50 снимачи и 15 камери се зголемува безбедноста во автобусите на ЈСП

Со 50 снимачи и 15 камери се зголемува безбедноста во автобусите на ЈСП

Во текот на неделава почнува монтирањето на 50 снимачи и 15 камери во автобусите на Јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“, пренесува Канал 5.

За нивната набавка ЈСП склучи договор со фирмата „Кенткарт“ од Турција вреден околу 45.200 евра.

Целта на набавката и монтажата на системот за видеонадзор и снимање е да  се зголеми безбедноста во автобусите.

Тие на МВР ќе им бидат од помош во случај ако се повторат инцидентите, односно тепачките меѓу средношколците во возилата.