Магазин

Со „Аида“ ќе се затворат Мајските оперски вечери

Со „Аида“ ќе се затворат Мајските оперски вечери

Со изведувањето на операта „Аида“ од Џузепе Верди, денеска ќе бидат затворени традиционалните Мајските орперски вечери.

„Аида“ вечерва ќе биде изведена од интернационална солистичка екипа, во режија на Дејан Прошев, а под диригентство на Владимир Куленовиќ (САД/Србија).