петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Со какви летала ќе патуваме во иднина?

letalo_1

Последни вести

Хибридните машини кои развиваат неверојатни брзини наскоро ќе летаат на нашето небо. Планетата Земја ќе стане уште помала благодарение на некои од овие облици.

letalo_2

Моќните летала кои што ќе развиваат неверојатни брзини, а ќе трошат многу малку гориво ја претставуваат следната генерација на патување.

letalo_3

Овие летала ќе се движат со поголема брзина од брзината на звукот. НАСА ги претстави новите концепти кои покажуваат нов дизајн на крилата, кој е инспириран од дизајнот на иглата.

letalo_4

Работните и приватните патувања ќе бидат многу поудобни и побрзи, а реализацијата на овој концепт се планира за помалку од 10 години.

letalo_6

Една од најпопуларните идеи за дизајн е „телото со хибридни крила“. Овој дизајн ќе доведе до потполно нов степен на аеродинамика, со што ќе се намали потрошувачката, загадувањето и бучавата.

letalo_8

„Дабл бабл“ ќе биде исклучително големо летало кое е дизајнирано така што без проблем ќе може да пренесе голема тежина или голем број патници.

letalo_5

Најчитани вести