Секс

Со шест едноставни чекори до најдобриот секс во животот

Со шест едноставни чекори до најдобриот секс во животот

Сосема е едноставно да го постигнете најдобриот секс во животот, потребно е само да имате партнер и да ги следите овие упатства. Се што правите може да биде подобро, па така и сексот. Затоа мошне е важно да работите на него.

Еве неколку совети што моментално ќе го подобрат вашиот сексуален живот.

Немојте да глумите оргазми

Да бидеме реални – лажирањето на оргазмите за некои жени речиси е навика. Дури 60 отсто од жените признаваат дека барем еднаш во животот глумеле оргазам. Ако ова ви стане навика, тоа би можело да предизвика сериозни проблеми со интимноста, со пад на самодовербата, но и со самата врска. Ако на вашето момче неможете да му кажете што ви одговара, а што не и како всушност постигнувате оргазам, тој ќе мисли дека се е во ред и нема ниту да се потруди да ви го пружи задоволството што го заслужувате.

Со шест едноставни чекори до најдобриот секс во животот
Со шест едноставни чекори до најдобриот секс во животот

Бидете искрени

Со партнерот секогаш треба да бидете искрени и отворени. Истражувањето покажа дека поискрените и поотворените партнери постигнуваат поголемо сексуално задоволство. Ако тој постојано прави нешто што вам не ви одговара, немојте да молчите туку едноставно кажете.

Бидете јасни и гласни

Престанете да ги задушувате вашите секси воздишки. Слободно изразете се и пуштете го гласот. На тој начин ќе го охрабрите партнерот и ќе му дадете до знаење дека ви е убаво и дека сте мошне возбудени.

Колку повеќе толку подобро