Македонија

Со специјална дигалка се поместува шлеперот

Со специјална дигалка се поместува шлеперот

Специјална дигалка во овие моменти го поместува шлеперот кој се преврти кај Катланово за да се овозмози проток на возила.

Возилата кои беа затекнати на тој патен правец се пренасочуваат по споредни патишта со асистенција на полицијата.

Сообраќајот на автопатот Скопје-Велес неколку часа е во прекин по превртувањето на шлеперот, предизвикано најверојатно од снежното невреме.