Македонија

Собир по повод 70 години од победата над фашизмот и Денот на Европа

Собир по повод 70 години од победата над фашизмот и Денот на Европа

Собир по повод 70 години од победата над фашизмот и 9 Мај, Денот на Европа ќе се одржи денеска во Македонската академија на науките и уметностите.

На собирот ќе се обратат претседателот на Македонската академија на науките и уметностите, академик Владо Камбовски, академик Иван Катарџиев и академик Милан Ѓурчинов.

Поезија ќе рецитира артистот Владимир Јачев.