вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 60

Соботка: Се плашам дека Турција се движи од демократски кон авторитарен систем

sobotka (1)

Последни вести

Јас сум многу загрижен од многубројните апсења, бркања од работа, од интервенциите во правниот систем. Се плашам дека Турција се движи од демократски систем кон авторитарен, изјави чешкиот премиер Бохуслав Соботка за весникот ,,Право”.

Според Соботка, како што јави дописникот на МИА од Прага, во врска со договорот меѓу Турција и ЕУ, треба да се почитува барањето од земјите-членки да се исполнат условите за добивање на тримесечен олеснителен визен режим од страна на Турција, која според него оди во обратен правец.

Најчитани вести