Македонија

Собранието денеска по скратена постапка донесе измени и дополнувања на неколку закони

Собранието денеска по скратена постапка донесе измени и дополнувања на неколку закони

Собранието  денеска, во рамки на 85-тата седница, по скратена постапка донесе измени и дополнувања на закони.

Пред пратениците се вкупно 112 нови законски решенија за измени и дополнувања предложени од Владата, чија цел е усогласување на постојните закони со Законот за јавна администрација.

На седницата не присуствуваа пратениците од опозицијата кои, уште пред да биде усвоен дневниот ред, реагираа за начинот на кој се носат законите.