понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Собранието ќе ја продолжи 31-вата седница

sobranie

Последни вести

Собранието на Република Македонија денеска ќе ја продолжи 31.седница на која ќе се расправа за Предлог законот за комплементарна и алтернативна медицина.

Во прво читање ќе бидат разгледани и измените на Законот за парнична постапка и на Законот за Народен правобранител.

Пратениците ќе расправаат и за измените на неколку законски решенија по скратена постапка од областа на желеничката и патната инфраструктура.

На дневен ред на седницата е и Предлог одлуката за давање согласност на Статутарната одлука за изменување на Статутот на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ од Битола, како и неколку автентични толкувања на членови од закони.

Најчитани вести