недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Собранието отворено за граѓани секој последен петок во месецот

sobranie

Последни вести

Собранието на Република Македонија повторно ќе биде отворено за посета на граѓаните секој последен петок во месецот.

Собраниската прес-служба соопшти дека посетителите ќе имаат можност да го посетат свечениот дел на Собранието и да добијат одговор на нивните прашања.

– Поради изведување градежни работи на зградата на Собранието, посетите на граѓаните беа времено прекинати. Сега повторно се отвора можност граѓаните да ја разгледаат внатрешноста на зградата како значајно историско обележје на македонската државност, се вели во соопштението.

Заинтересираните граѓани потребно е да се пријават на телефон 02 3 113 683 или на е-маил s.stamenkovska@sobranie.mk, најдоцна пет работни дена пред посетета

Најчитани вести