недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 25

Собранието се здоби со сертификатот ИСО 9001:2009

Во Собранието денеска седници на четири собраниски комисии

Во Собранието денеска седници на четири собраниски комисии

Последни вести

Собранието на Република Македонија oд денеска и формално се здоби со сертификатот ИСО 9001:2009.

Meѓународниот сертификат е доделен врз имплементирањето на сите иновации и стандарди во работењето, пред сè во подигање на законодавниот процес и парламентарната демократија.

Сертификатот не е само признание за постигнатиот квалитет, туку и предизвик за понатамошното имплементирање на најдобрите практики, иновации и стандарди на секојдневното работење во законодавниот дом.

 

 

 

Најчитани вести