Македонија

Собраниска делегација на молитвен појадок во Вашингтон

Собраниска  делегација на молитвен појадок во Вашингтон

Собраниска делегација предводена од потпретседателката на Собранието, Сузана Салиу, во состав: Силвана Бонева, Владимир Ѓорчев и Андреј Петров, со покана на американски конгресмени, од четврти до седуми февруари ќе престојува во Вашингтон, каде што ќе учествува на молитвениот појадок.

Секоја година членовите на Конгресот и претседателот на Соединетите Американски Држави, заедно со други високи функционери како и дипломати и пријатели од повеќе од 140 земји од светот, се собираат на заеднички појадок да се молат и да се заблагодарат за заемното пријателство и благосостојба.

Молитвениот појадок во Вашингтон е традиционален, национален американски собир што се организира по 62-ри пат по ред, каде еден до друг седат разни функционери од целиот свет.

Различноста која што ги карактеризира разните светски лидери  и човечноста  општо се допирните точки и точките на соединување.