Магазин

Сода бикарбона и мед: Рецепт за лек што ја уништува најопасната болест

Сода бикарбона и мед: Рецепт за лек што ја уништува најопасната болест

Ова е рецепт за лек што ја уништува најопасната болест.  Иако идејата де промешате сода бикарбона со јаворов сируп или мед се чини бизарна затоа што ќелиите на ракот се хранат со шеќерот, сепак овде шеќерот делува сосема поинаку.

Сода бикарбона и мед: Рецепт за лек што ја уништува најопасната болест
Сода бикарбона и мед: Рецепт за лек што ја уништува најопасната болест

Ќелиите на ракот не успеваат да го искористат шеќерот за раст затоа што сода бикарбоната ги убива. Јаворовиот сируп оди кон ќелиите на ракот (кои трошат 15 пати повеќе глукоза од здравите ќелии), а со помош на сирупот содата влегува во станиците на ракот.

Подготовка:

Промешајте…