недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Сода – Непријател број еден на фармацевтската индустрија

Ова е тајната за убивање на ракот. Еве зошто содата се смета за непријател број еден на фармацевтската индустрија. Сода бикарбоната веќе се децении се наоѓа во широка употреба, дури и од страна на онколозите.

500Soda-bikarbona

Поврзани вести

Ова е тајната за убивање на ракот. Еве зошто содата се смета за непријател број еден на фармацевтската индустрија. Сода бикарбоната веќе се децении се наоѓа во широка употреба, дури и од страна на онколозите.

Содата го убива ракот!

Ракот е киселина, посебно млечна киселина што е отпаден продукт на габите и плесната и живее во окружување со многу малку кислород. Ако до канцерогените ќелии се доведат колку е можно повеќе молекули на кислород, тие умираат. Затоа содата е непријател на секоја фармацевтска индустрија.

Многумина од вас силно ќе се спротивстават на идејата дека нешто толку ефтино како што е натриум бикарбонатот може да ги надмине најскапите фармацевтски производи. Постојат уверливи докази и мноштво теории што упатуваат на тоа дека натриум бикарбонатот би требало да биде примарен и универзален лек за широк спектар различни болести, меѓу кои и за рак и за дијабетес. Сите терапевти и медицински експерти би требало да вклучат сода бикарбона во лекарскиот третман на голем број болести на денешнината.

Сода – Непријател број еден на фармацевтската индустрија

Сода – Непријател број еден на фармацевтската индустрија

Кога се говори за сода бикарбоната, мора да се каже дека тоа е добро проучена и сфатена супстанца. Веќе со децении се наоѓа во широка употреба па дури и од страна на онколозите. Сода бикарбоната рутински се применува за да се спречи токсичноста на хемотерапијата и зрачењето да ги уништи бубрезите на пациентите.

Милиони луѓе во целиот свет конзумираат јони од бикарбонатот во водата за пиење превентивно или со помош на нив се лекуваат во болница, клиника или во итната служба поради клиничката ацидоза и кај мноштво други состојби. Содата помага секојдневно да се спасат голем број животи.

Кога се комбинира со други силни и темелно природни супстанци како што се магнезиум хлорид и јод, секој може да го има на дофат тројството медицински херои подготвени одеднаш да остварат научни медицински чуда. Тоа е супстанца што секогаш би требало да ја имате при рака, посебно во денешното време на здравствени и економски неприлики.

Содата ја зголемува pH вредноста во организмот

Проблемите со киселите pH вредности (релативниот недостаток на бикарбонатни јони) зема голем данок во човечката физиологија и колку повеќе некоја личност зема кисело, тоа е поголем проблемот за човечката физиологија. Секоја биохемиска реакција е чувствителна на pH вредноста затоа што ензимите на таа рамнотежа се особено чувствителни.

Нашата исхрана игра важна улога во одржавањето на поволната телесна pH вредност. Голем дел од современата исхрана доведува до намалување на pH вредноста кон киселост. Нерамнотежата на pH ги попречува активностите и функциите во ќелиите, особено ако pH вредноста продолжи да опаѓа.

Претерано киселата pH вредност води кон пропаѓање на ќелиите, што на крајот води до сериозни здравствени проблеми, како што се: рак, кардиоваскуларни болести, дијабетес, остеопориза и гастритиз.

Фактот дека биолошкиот живот најдобро функционира во некисела (алкална) средина доволно јасно говори во прилог на корисноста на содата.

Содата лекува и дијабетес

Сода бикарбоната е одговорна за транспортот на кислород: ги шири крвните садови и го олеснува испуштањето на кислород во ткивата, што значи дека ја зголемува pH вредноста. Зголемената pH вредност на урината ја спречуваат кристализацијата на мочните канали.

Содата лекува и дијабетес

Содата лекува и дијабетес

Утврдено е дека мокрачната киселина предизвикува дијабетес, срцеви болести, срцеви удари, камен во бубрегот. Исто така го создава отровното соединение алкосан од кое се создаваат габи, а тоа значи дијабетес и конечно рак.

Со орална употреба сода бикарбоната го извлекува уранот од бубрезите, спречува инфекција на бешиката, артритис, грозница, а ја помага активноста на панкреасот за кој се знае дека произведува најмногу бикарбонати и која е одговорна за производството на инсулин.

Без разлика дали некој има срцеви или невролошки заболувања, рак или потежок облик на грип, ако зема заедно сода и магнезиум хлорид си осигурува сигурен третман. Нивното заедничко дејствување ефикасно ги отстранува отровите и киселините од сите ќелии, ткива и органи.

Најчитани вести