Магазин

Софтверот на Гугл „Андроид“ ќе се прошири на автомобили, часовници и ТВ

Софтверот на Гугл „Андроид“ ќе се прошири на автомобили, часовници и ТВ

„Ние сме на почетокот на развојот на нашите платформи надвор од мобилните“, рекол Сундар Пичаи одговрен за тимовите на Андроид и Хром, осврнувајќи се на близначките оперативни системи и нивното адаптирање за работа еден со друг и со нови типови на компјутерски хардвер.

Целта на тоа е, според Пичаи, да се има софтвер кој ќе биде основа за апликации, сервиси и различни  и дигитални содржини донесени на различни екрани поврзани со Интернет во различни сфери од човечкото живеење.

6d14ccc31604956737303dfa6d3a3e6ea8d5c498