четврток, 29 јуни 2017  |  Вести денес: 7

Солун денеска без јавен превоз

Вториот по големина грчки град, Солун, денеска ќе остане без автобуси поради протестите на вработените во јавниот превоз, јави БТА.

133351085

Поврзани вести

Протестите во овој сектор траат веќе 10 дена.

– Работниците настојуваат да им бидат исплатени заработените плати за последните три месеци, изјави претседателот на нивниот синдикат, Димитрис Церменидис.

Тој се закани, дека возачите на автобуси во Солун нема да отстапат и дека нема да седнат во возилото, ако не им бидат исплатени платите.

Најчитани вести