понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 34

Солзите на „Пресвета Богородица“ се мироточење

Откако вчера веднаш по утринска литургија, присутните забележале капки налик на вода на самата икона, а по извесно време целата икона била оросена, свештеници и теолози на МПЦ кои извршиле анализи на иконата, првично потврдиле дека станува збор за „мироточење на иконата“, процес кој во црквата се нарекува чудо

Солзите на „Пресвета Богородица“ се мироточење

Солзите на „Пресвета Богородица“ се мироточење

Последни вести

На новите фотографии се гледаат капки роса на лицето на „Пресвета Богородица“, кои и покрај тоа што неколкупати биле отстранувани со памук, тие во текот на целиот ден повторно се појавуваат.

Најчитани вести