Балкан

Сомнеж за нов случај на заразен со БИРС во Турција

Сомнеж за нов случај на заразен со БИРС во Турција
Бруцелоза во Бугарија

Жена е задржана во болница во централниот турски округ Конија поради сомнеж дека е заразена ско коронавирус на блискоисточниот респираторен синдром (БИРС).

Пациентката, на возраст од 54 години, се вратила од аџилак во Мека пред една недела и веднаш побарала медицинска помош заради висока температура, гадење и повраќање.

Жената е ставена во изолација и под посебни мерки.