петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 28

СОНК од Охрид не го поддржува штрајкот, бара преговори

Како и минатиот пат така и сега се потврди ставот на членството во нашиот регион дека не дава поддршка на штрајкот. Нашиот регион се уште стои на ставот на членството дека решение за сите прашања треба и може да се бара по пат на преговори, изјави претседателот на Регионалниот одбор на СОНК од Охрид Аце Речкоски.

sonk-ohrid-500

Последни вести

Регионалниот одбор на СОНК од Охрид денеска соопшти дека според сознанијата добиени од претседателите на синдикалните организации во регионот во инситуциите што ги покрива СОНК од Охрид не се формира штрајкувачки одбор што значи дека членството во Охрид не дава поддршка на штрајкот закажан од раководството на СОНК за 20 јануари пренесува МИА.

– Како и минатиот пат така и сега се потврди ставот на членството во нашиот регион дека не дава поддршка на штрајкот. Нашиот регион се уште стои на ставот на членството дека решение за сите прашања треба и може да се бара по пат на преговори, изјави претседателот на Регионалниот одбор на СОНК од Охрид Аце Речкоски.

Најчитани вести