Македонија

Сообраќајот без забрани, по влажни коловози

Сообраќајот без забрани, по влажни коловози

Во клисурите и усеците можна е појава на помали одрони, особено на патните правци Кочани – Македонска Каменица – Делчево, Виница – Берово, Гостивар – Стража, Маврово – Дебар – Струга, Демир Капија – Удово, Катланово – Велес, Крушево – Демир Хисар и Ресен – Буково.

„Македонија пат“ апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината  спрема условите на патот.