Македонија

Сообраќајот во земјава се одвива нормално

Сообраќајот во земјава се одвива нормално

Сообраќајот на речиси сите патишта во Македонија се одвива без забрани, по суви коловози.

На регионалниот пат Пробиштип – Кратово на влез во Кратово, воведена е забрана за движење на автобуси и товарни моторни возила со тежина над 7,5 тони.

На патниот правец Радовиш – Конче сообраќајот се одвива по една коловозна лента и е воведена забрана за движење на тешки товарни возила.