Македонија

Сообраќајот низ земјава се одвива тековно по суви коловози

Сообраќајот низ земјава се одвива тековно по суви коловози

Сообраќајот на сите државни патишта се одвива тековно по суви коловози.

Во клисурите и усеците можни се помали одрони, особено на патните правци: Кочани – Делчево, Виница – Берово, Маврово – Дебар – Струга, Гостивар – Стража, Д.Капија – Удово, Катланово-Велес и Куманово-К.Паланка.