Македонија

Сообраќајот се одвива нормално по влажни коловози

Сообраќајот се одвива нормално по влажни коловози
Возете внимателно, коловозите се влажни

Сообраќајот на сите државни патишта се одвива тековно, на места по влажни коловози.

Во клисурите и усеците можни се помали одрони, особено на патните правци: Кочани – Делчево, Виница – Берово, Маврово – Дебар – Струга, Гостивар – Стража, Д.Капија – Удово и Катланово-Велес.

Дежурните екипи на ЈП Македонијапат се на терен и редовно ги оддржуваат проодни сите патни правци.
На учесниците во сообраќајот им препорачуваме внимателно управување со возилата, почитување на поставената патна сигнализација, како и прилагодување на брзината спрема условите на патот.