Македонија

Сообраќајот се одвива по влажни коловози

Сообраќајот се одвива по влажни коловози

Сообраќајот на сите државни патишта се одвива тековно по местимично влажни  коловози.

Во клисурите и усеците можна е појава на помали одрони, особено на патните правци: Кочани – М.Каменица –  Делчево, Виница – Берово, Гостивар – крак Маврово, Маврово-Дебар-Струга, Д.Капија – Удово и Катланово-Велес.

АМСМ на учесниците во сообраќајот им препорачува внимателно управување со возилата, почитување на поставената сообраќајна сигнализација, како и прилагодување на брзината спрема условите на патот.