Македонија

Сообраќајот се одвива тековно, магла на Стража снег провејува на Шапка

Сообраќајот се одвива тековно, магла на Стража снег провејува на Шапка

Сообраќајот на сите магистрални и регионални патни правци во републиката се одвива тековно, претежно по суви и наместа влажни коловози. Магла со видливост до 100м. има на Стража и П.Шапка.Слаб снег провејува на П.Шапка кој не преставува проблем за нормално одвивање на собраќајот.

Во клисурите и усеците можни се помали одрони, особено на патните правци: Кочани – Делчево, Виница – Берово, Маврово-Дебар-Струга, Д.Капија – Удово и Катланово-Велес.

Дежурните екипи на ЈП Македонијапат се на терен и редовно ги оддржуваат проодни сите патни правци.