Македонија

Сообраќајот се одвива тековно, но по влажни коловози

Сообраќајот се одвива тековно, но по влажни коловози

Сообраќајот на сите државни патишта се одвива тековно по влажни коловози.

Снежни врнежи со променлив интензитет има на Маврово, Стража и Буково но не претставуваат проблем за одвивање на сообраќајот.

Намалена видливост поради магла: Плетвар – 120м. Во клисурите и усеците можни се помали одрони, особено на патните правци: Кочани – Делчево, Виница – Берово, Маврово – Дебар – Струга, Гостивар – Стража, Д.Капија – Удово и Катланово-Велес.

Дежурните екипи на ЈП Македонијапат  се на терен и редовно ги оддржуваат  проодни сите патни правци.