Македонија

Сообраќајот тековен, коловозите претежно суви

Сообраќајот тековен, коловозите претежно суви

Сообраќајот на сите државни патишта се одвива тековно, по претежно суви коловози, информираат од Диспечерскиот центар на „Македонијапат“.

Во клисурите и усеците можни се помали одрони, особено на патните правци: Кочани – Делчево, Виница – Берово, Маврово – Дебар – Струга, Гостивар – Стража, Д.Капија – Удово и Катланово-Велес.

Дежурните екипи на ЈП Македонијапат се на терен и редовно ги оддржуваат проодни сите патни правци.

На учесниците во сообраќајот им препорачуваме внимателно управување со возилата, почитување на поставената патна сигнализација, како и прилагодување на брзината спрема условите на патот.