Македонија

Сообраќајот во земјава е одвива без забрани и застои

Сообраќајот во земјава е одвива без забрани и застои

Сообраќајот во Македонија се одвива без забрани и застои, по наместа влажни коловози.

На патниот правец Радовиш – Конче има свлечиште, поради што сообраќајот се одвива по една коловозна лента и има забрана за движење на тешки товарни возила.

Исто така забрана за тешки товарни возила има и на патот Кратово – Пробиштип.