Балкан

Сопругата и ќерката на поранешен турски пратеник се убиени, тој е повреден

Сопругата и ќерката на поранешен турски пратеник се убиени, тој е повреден

Во вооружен напад, денска во Истанбул е повреден Аднан Јилдиз поранешен турски пратеник, а неговата ќерка и сопруга се убиени.

Две лица отвориле оган кон автомобилот на Јилдиз, во кој според непотврдени информации имало голема сума пари, кои требало да бидат сменети во менувачница.

Јилдаз е хоспиталзиран, а во тек е полицијата истрага за расчистување на случајот.