Свет

Сопружниците Обама, Буш и Клинтон на комеморацијата во чест на Мандела

Сопружниците Обама, Буш и Клинтон на комеморацијата во чест на Мандела

Како што пренесуваат светските медиуми, покрај нив, на оваа комеморација ќе присуствува и брачните двојки Буш и Клинтон, како и поранешниот претседател на САД, Џими Картер.

Погребот на Мандела ќе биде одржан на 15-ти декември. Во Јужна Африка, поради смртта на Мандела е прогласена 10-дневна жалост.