Магазин

Шопската салата најпопуларно јадење во Европа

Шопската салата најпопуларно јадење во Европа

Шопската салата број еден јадење во Европа. Салатата е прогласена за најпопуларно јадење и најдобар рецепт во иницијативата на Европскиот парламент “Вкусот на Европа”.

Садот стана прв во интернет трката со над 19 200 оценители  на кои им се  допадна.

Со шопската салата се кандидираше Бугарија, иако таа е секојдневие на целиот Балкан.