Македонија,Политика

Соросовите медиуми лажат: Трудовата инспекција покрај во Тетово, на проверки и во општини под водство на градоначалници од ВМРО-ДПМНЕ

Соросовите медиуми лажат: Трудовата инспекција покрај во Тетово, на проверки и во општини под водство на градоначалници од ВМРО-ДПМНЕ

Дотолку повеќе лагите и манипулациите од соросовите медиуми излегуваат на виделина за што сведочи и фактот што токму трудовиот инспекторат е раководен од кадарот на ДУИ, Алајдин Авзиу, а не од кадар на ВМРО-ДПМНЕ.

Соросовите опозициски медиуми кои важат за блиски до СДСМ излегоа со информација дека трудова инспекција влегла на проверки во општината Тетово, која е под водство на градоначалникот од ДУИ, Теута Арифи и тоа го опишуваат манипулирајќи како еден вид на реваншизам поради непостигнувањето на договор за Влада со ВМРО-ДПМНЕ.

Но, вистината е далеку од оваа обликувана лага. Имено, дознаваме дека се работи за редовно работење на трудовиот инспекторат и дека исти такви проверки се водат паралелно и во повеќе други општини каде градоначалници се од редовите на ВМРО-ДПМНЕ.

Според информациите, се работело за редовно работење на службите, а една од општините каде е извршена контрола е општината Велес, каде градоначалник е Славчо Чадиев од ВМРО-ДПМНЕ.

Трудовиот инспекторат вршел контроли и во Општина Прилеп каде градоначалник е Марјан Ристески, Град Скопје со кој раководи Коце Трајановски, како и Битола каде со градоначалничката функција раководи Владимир Талевски. Сите овие се градоначалници од ВМРО-ДПМНЕ, а за таквата проверка ниту беше крената фама, ниту пак се доведе во политичка конотација.

Дотолку повеќе лагите и манипулациите од соросовите медиуми излегуваат на виделина за што сведочи и фактот што токму трудовиот инспекторат е раководен од кадар на ДУИ, Алајдин Авзиу, а не од кадар на ВМРО-ДПМНЕ.

Се работи за очигледна тенденција за отворено манипулирање какво досега е видено на многу пати.