четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 51

Соросовите медиуми во целосна служба на СДСМ

portali

Последни вести

Опозициската СДСМ денеска од Кавадарци ја објавува 28-та бомба, а соросовите медиумите ставени во целосна служба на парттијата на Зоран Заев веднаш  ги пренесуваат транскриптите од искреираните разговори, пишува Курир.

Иако имаше прекин во стримингот од прес-конференцијата на СДСМ во Кавадарци, порталите на СОРОС излегоа со транскрипт од разговорите.

Ова значи дека или СДСМ и Заев им даваат на медиумите на СОРОС да ги слушаат материјалите пред да бидат објавени, или пак однапред партијата им дава готови транскрипти на овие медиуми кои се под нејзина контрола.

Токму овие две работи ги покажа прес-конференцијата на СДСМ од Кавадарци, прекинот на стримингот не беше пречка транскриптите веднаш да бидат објавени на порталите кои се под капа на соросовата фондација.

Најчитани вести