Балкан

Соседите ќе и’ поставуваат услови на Србија на патот кон ЕУ

Соседите ќе и’ поставуваат услови на Србија на патот кон ЕУ

Пристапувањето на Србија кон Европската унија ќе биде последна шанса за сите кои имаат нерасчистени сметки со неа и можност да отворат различни прашања, бидејќи имаат право на вето, изјавил српскиот професор Предраг Симиќ, пренесува „Блиц“.

„Прашањето е дали нашите соседи ќе поставуваат некакви услови. Дали Хрватите ќе го покренат прашањето за Шаренградскиот пекол и границите на Дунав, дали Унгарија, како и Романија ќе го покрене прашањето за малцинствата? Слично нешто се очекува и од Бугарија за малцинствата во Димитровград и Босилеград“, изјавилл Симиќ.