вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Совети на Коко Шанел што секоја жена треба да ги знае

Издвојуваме неколку совети на Коко Шанел што секоја жена треба да ги знае.

koko-shanel

Поврзани вести

Издвојуваме неколку совети на Коко Шанел што секоја жена треба да ги знае. Габриел Бонер Шанел или едноставно Коко, заслужна е за ослободување на жените од голем број граници во облекувањето, но и во животот. Со своите креации таа своевремено предизвика вистинска модна револуција.

Совети на Коко Шанел што секоја жена треба да ги знае

Совети на Коко Шанел што секоја жена треба да ги знае

Коко предлагаше женствен стил, но и модерна и шик елеганција. Во славната модна куќа што таа ја основаше и понатаму се држат до тие постулати. Таа беше и остана толку многу влијателна, па голем број нејзини ставови и совети редовно се цитираат. Еве неколку совети на Коко Шанел што секоја жена треба да ги знае:

-Едноставноста е клуч на елеганцијата;

-Најубава боја е онаа што ви стои добро;

-Животот не ме галеше. Затоа создадов сопствен;

-Постојат луѓе што имаат пари и луѓе што се богати;

-Модата се менува, но стилот вечно трае;

-Жената што ја скратила косата, најверојатно наскоро ќе го промени и животот;

-Се додека сте свесни дека мажите се како деца, ќе знаете се на овој свет;

-Успехот е достижен за оние што знаат дека поразот е неизбежен;

-Елеганцијата ја уживаат само оние што ја прифатиле сопствената иднина;

-Во 30-тите сте божествени, во 40-тите шармантни, а во остатокот од животот сте неодоливи;

– Модата е секогаш одлика на времето во кое живееме;

-Не сум млада, ама се чувствувам младо. Оној ден кога ќе се чувствувам старо, ќе легнам во постелата и таму ќе останам;

-Нема време за монотонија. Постои само време за работа. И време за љубов.

Најчитани вести