Магазин

Совети на позната докторка која излекувала од рак повеќе од 20.000 пациенти

Совети на позната докторка која излекувала од рак повеќе од 20.000 пациенти

Американската лекарка Хулда Ригер Кларк, дошла до важни откритија, кои зацртале нов правец во развојот на медицината.

Др. Кларк (1928-2009) била физиолог, биофизичар, натуропат и авторка на осум книги за алтернативна медицина, од кои шест се на тема рак.

Во своите трудови најмногу се занимавала со истражување на сите аспекти на човечките болести, особено ракот. Тоа ја однело на проучување на штетните фактори за здравјето на човекот: паразитите, габи, бактерии, тешки метали, растворувачи, и радиоактивност.

Се обидела да најде лек во тревките, етеричните масла, ортомолекуларната и фреквентната терапија, а особено го сметала за важно денталното здравје.

Нејзиниот пристап  во самостојното лекување дошло до илјадници луѓе ширум светот, кои добиле можност и знаење самите да си помогнат.

Сите болести доаѓаат од паразитите и загадување на организмот

ДР. Кларк ја сакала природата и сметала дела секој може сам да се излекува. Секогаш ја барала причината за болеста, која се наоќа во основата на симптомите. Набљудувала повеќе луѓе со иста болест и откривала што им е заедничко. Така открила дека со секоја болест се врзуваат одредени паразити,  кои ги детектирала  со помош на сопствениот изум, синкрометар, уред за откривање на паразити.

Најзначајното од нејзините откритија било сознанието дека директната електрична активност ги убива бактериите, вирусите и паразитите. Нејзиното објаснување за здравјето е едноставно: Тргнете ги сите препреки  кои ве спречуваат да бидете здрави!


Хулда Кларк издвоила неколку чекори пресудни за оздравување

1.    Убијте ги паразитите- со струја или  третман со билк

2. Тргнете ги отровите од организмот

  • 3. Решете се од камењата во жолчката со чистење на црниот дроб
  • 4. Извадете ги бубрежните камења со чистење на бубрегот

Кога ќе го направите тоа, вашиот имунитет повторно правилно ќе проработи.
Три билки против паразити

Како љубител на медицината на американските индијанци, др. Кларк  често кај нив барала методи со кои ги лекувале своите болки. Нашла три билки кои заедно убиваат повеќе од 100 видови паразити: црн орев, пелин и клинчич.

Таа смислила своја антипаразитна програма, со кои илјадниици луѓе се излекувани од рак и други болести. Исто така, смислила третман за чистее на бубрези и црн дроб. Во нејзиниот пристап, многу е важно чистењто на бубрезите. Бубрезите се најважните органи, бидејќи многу штетни работи поминуваат низ нив.

Таа направила рецепт од седум видови билки за чистење на бубрези,  и препорачува да се употреби два пати годишно. Покрај чистењето на бубрезите , смета дека е важно и чистење на црниот дроб, бидејќи од него зависи виталноста на организмот.

Др. Кларк споменува во својата книга дека е „погрешно да се верува дека за секоја поедина болест постои една причина”. Напротив, многу болести се полседица на „синир на причини“. Во лабораториските тестирања секогаш се бара само еден причинител, а проблемот што ние одеднаш сме бомбардирано со многу прчинители за болеста.

Тоа е причината поради која нејзиниот протокол користи повеќе различни третмани истовремено со цел да прекине синџирот на причини за болеста.

Во текот на животот, Хулда излекувала од рак и други тешки болести повеќе од 20.000 пациенти.
Книгата на Хулда Кларк

Во 1993 година, таа ја издава својата најпозната книга „Лек за сите видови рак“ (Cure for All Cancers), во која ја објаснува поврзаноста на ракот со паразитот „Fasciolopsis Buskii“. Овој паразит бил присутен во секоја личност заболена од рак. Кога паразитот би се тргнал, и ракот набргу би исчезнал.