Магазин

Современиот балет „14 часа“ ќе се изведе во сабота

Современиот балет „14 часа“ ќе се изведе во сабота

Најновата балетска продукција во МОБ, „14 ЧАСА“ ќе биде изведена во сабота 15 февруари со почеток во 20 часот.

Ова е современо балетско дело, кое низ синџир од 12 сцени, ги разработува женско-машките односи, преку ликовите на Лили и Марк. Автор на музиката е Кирил Џајковски, кореографијата и сценографското идејно решение се на Игор Киров, костимите на Александар Ношпал, а режијата и либретото на Наташа Поплавска.

Во балетот играат Александра Мијалкова, Наташа Јосифовска, Саша Евтимова, Билјана Басмаџиева, Ангела Велевска, Васил Чичијашвили (Грузија), Бобан Ковачевски, Игор Веланоски, Јан Кисилев, Агим Бафтии и Трајче Стојковски.