ТОП,Македонија

Спасен мажот кој сакаше да скокне од зграда во Центар

Спасен мажот кој сакаше да скокне од зграда во Центар

Мажот кој денес сакаше да скокне од зграда на улицата Македонија е спасен.

Станува збор за четириесет и двегодишен маж од Скопје, кој во алкохолизирана состојба се качил на скеле на четвртиот кат од зградата над ресторанот „Мекиците на стража“ и сакал да скокне.

samoubistvo

Инцидентот се случил околу 12:30 часот, а од намерата за скокање од зградата го одвратиле припадниците на Единицата за брза интервенција – АЛФИ.

samoubstvo1

Веднаш по спасувањето, мажот е пренесен на Клиниката за токсикологија.