Македонија

Спасов: Со „Македонија вработува“ до сега отворени над 12.600 работни места

Спасов: Со „Македонија вработува“ до сега отворени над 12.600 работни места

„Македонија вработува“ на ниво на Република Македонија отвори 12.621 работно место до сега, а проектот трае до крајот на месец април.

Би сакал да ги повикам сите субјекти и приватни компании да ја искористат оваа неповторлива шанса и поволностите кои ги нуди проектот, порача дополнителниот заменик министерот за труд и социјална политика Диме Спасов, кој во кочанско село Оризари, отвори нова градинка.

Овој проект покрај тоа што дава исклучителни резултати на нивно на Република Македонија и мене ме радува што општина Кочани е една општините со најголем успех. Досега се отворени 675 работни места само во оваа општина и тоа е голема бројка на работни места. А вкупно 220 приватни субјекти ги искористиле поволностите од оваа општина, подвлече Диме Спасов.