Македонија

Спасов во посета на поплавените делови во Струмица

Спасов во посета на поплавените делови во Струмица

По обилните врнежи од дожд кои најмноу го зафатија источниот дел на Македонија, министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, со заменикот министер за економија, Христијан Делев, денеска ќе го посети и струмичкиот регион, општините Василево и Босилево,

Тој утрово беше во посета на општината Чешиново-Облешево, каде што заедно со министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески и министерот за здравство Никола го водеа состанокот на Кризниот штаб.