петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

Спасов: За две години вработени 12.200 млади лица до 29 години

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, денеска потенцираше дека мерките за вработување вродија со плод.

vmro-otcet-narod-1

Поврзани вести

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, денеска потенцираше дека мерките за вработување вродија со плод.

Мерките за вработување како дел од оперативниот план и надвор од него, како проектот Македонија вработува, но и мерката за вработување на млади лица до 29 години која започна од март 2014, а заврши сега на 14 март оваа година. Се вработија 12.200 млади лица во Република Македонија во 5290 компании. Само преку оваа мерка, која го иницираше и Проектот Македонија вработува, потенцираше Спасов.

Најчитани вести