Македонија

Спасовски го прекина престојот во Прага

Спасовски го прекина престојот во Прага

Заради новонастанатата политичка ситуација во Македонија, техничкиот министер за внатрешни работи Оливер Спасовски го прекина престојот во Прага.

Откажано е и најавеното учество на  конференцијата на Вишеградската група, соопшти денес МВР.

На конференцијата  зедоа учество амбасадорот на РМ во Чешка, Паскал Стојчевски и претставник од министерството за внатрешни работи на Р. Македонија.