среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 50

Спасовски исвиркан од поранешните Лавови: „Што бараш со тука, оди со УЧК!“

Lavovi-vo-Prilep

Последни вести

Петнаесетгодишниот јубилеј од формирањето на Единициата за брза интервенција Лавови се одбележа денеска во прилепско Лениште.

Припадниците на поранешната единица за брза интервенција за одбележувањето се потсетиле за подвизите на истата.

Но, како што пишува порталот Журнал.нет. дваесетина автомобили со поранешни припадници на „Лавови“ си заминале од местото на настанот, откако пристигнал техничкиот министер Оливер Спасовски.

Според пишувањата на порталот, припадниците на единицата упатиле негодувања и свирежи кон Спасовски по неговото пристигнување. „Оди во Куманово“, „Сликај се во Диво насење!“, „Што бараш со тука, оди со УЧК“, се само дел од негодувањата што присутните ги упатиле кон Спасовски, по што истите си заминале.

Најчитани вести