среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 0

Специјалното обвинителство го доби Законот за јавнообвинителска служба

Вчера Собранието без гласовите на опозицијата ја прифати предлог-одлуката за основање анкетна комисија за случајот со личните карти.

сјо

Поврзани вести

Пратениците вчера по итна постапка го донесоа Законот за јавнообвинителска служба на специјалната обвинителка Катица Јанева.

Вчера Собранието без гласовите на опозицијата ја прифати предлог-одлуката за основање анкетна комисија за случајот со личните карти.

Освен законот, вчера СДСМ конечно ги предаде аудиоснимките од прислушуваните материјали. Зоран Заев, претседателот на СДСМ вчера предаде шест кутии од материјалите од прислушуваните разговори откако се увери дека во канцелариите на Специјалното обвинителство има соодветни услови за чување.

Најчитани вести