понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Спектакуларни вулкнски ерупции снимени од вселената (ФОТО+ВИДЕО)

Американската вселенска агенција НАСА досега објавила фантастични фотографии на вулкански ерупции снимен одозгора. Фотографиите се направени од многубројнитесателити, како и од Меѓународната вселенска станица.

Спектакуларни вулкнски ерупции снимени од вселената

Спектакуларни вулкнски ерупции снимени од вселената

Поврзани вести

Вулканите се создаваат кога врелата магма ќе се пробие низ земјината кора, при тоа исфрлајќи тони лава. Интересно е тоа што ни денеска меѓу вулканолозите не постои усогласено мислење – што е тоа „жив“ вулкан?

Американската вселенска агенција НАСА досега објавила фантастични фотографии на вулкански ерупции снимени одозгора. Фотографиите се направени од многубројните сателити, како и од Меѓународната вселенска станица.

Погледнете ја галеријата:

vulkan-6a

vulkan-5a

vulkan-4a

vulkan-3a

vulkan3

vulkan-2a

vulkan-1a

vulkan1

vulkan

Најчитани вести