недела, 20 август 2017  |  Вести денес: 8

Шпигел: Германската БНД ги шпионирала најблиските сојузници

Неделниот магазин тврди дека шпионирањето од страна на БНД се случило и покрај тоа што во 2013 година канцеларката Меркел при откривањето на аферата дека Германија е цел на шпионирање од страна на САД, ја отфрли можноста тоа да се случува меѓу пријателски земји.

Шпигел: Германската БНД ги шпионирала најблиските сојузници

Шпигел: Германската БНД ги шпионирала најблиските сојузници

Последни вести

Германската служба за контраразузнавање систематски ги шпионирала своите најблиски сојузници низ светот, тврди весникот „Шпигел“, според чии новинари, цел на шпионирањето биле амбасадите на САД, Франција, Велика Британија, дипломатското претставништво на САД во ОН, како и Ватикан.

Неделниот магазин тврди дека шпионирањето од страна на БНД се случило и по

Најчитани вести