ТОП,Македонија

Список на ДИК: Ивона Талевска, Макрадули и Шеќеринска фантомски гласачи

Список на ДИК: Ивона Талевска, Макрадули и Шеќеринска фантомски гласачи

Одговорната уредничка на весникот Вечер, поранешни и актуелни пратеници, новинари. Сите се на списокот спорни гласачи на ДИК, пишува Пресс24.

lista fantomi 2

Ивона Талевска според ДИК ќе мора да ја помине теренската проверка за да се знае дали е фантомски гласач.

Иста судбина ќе има и новинарот Ерол Ризаов. И тој е под сомнение дека е фантомски гласач.

 

lista fantomi 3

Ќе мора да се провери и поранешниот потпретседател на Собранието Јани Макрадули.

lista fantomi 4

Меѓу спорните гласачи на ДИК се наоѓа и шефот на кабинетот на Али Ахмети и пратеник во Собранието Артан Груби.

Под проверка ќе мора да оди и сестрата на Шеќеринска.

lista fantomi 5