Македонија

Според податоците на СДСМ треба да бидат впишани повеќе гласачи отколку што треба да бидат избришани

Според податоците на СДСМ треба да бидат впишани повеќе гласачи отколку што треба да бидат избришани

Податоците од избирачкиот список кои попладнево ги објавија опозициските медиуми говорат дека во списокот треба да бидат впишани поголем број на граѓани со право на глас, отколку што треба да бидат избришани.

Според извештајот од избирачкиот список треба да бидат избришани 2004 лица, а да бидат  впишани 5860 лица. Податоците од извештајот објавен од медиумите под контрола на СДСМ, само уште еднаш потврдува дека обвинувањата на СДСМ за фантомски гласачи се без аргументи, пишува Курир.

is3

is1