Економија

Според „Стандард и Пурс“, Македонија е со кредитен рејтинг ББ-

Според „Стандард и Пурс“, Македонија е со кредитен рејтинг ББ-
Американската агенција „Стандард и Пурс“ објави дека кредитниот рејтинг на Македонија е „ББ-“, а изгледот е стабилен.
Ова значи дека кредитниот рејтинг останува на исто ниво, како по последното намалување во мај годинава.