вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 58

Спортски саем на плоштадот Филип Втори

На настанот ќе учествуваат 25 национални спортски федерации чии спортисти ќе демонстрираат вежби од своите спортови.

sportski-saem

Последни вести

На плоштадот Филип Втори во Скопје денеска ќе се одржи Спортски саем во рамки на Европската недела на спортот и по повод прославата „25 години независна Република Македонија“.

На настанот ќе учествуваат 25 национални спортски федерации чии спортисти ќе демонстрираат вежби од своите спортови.

Организатори на настанот се Агенцијата за млади и спорт, Сојузот на спортските федерации на Македонија и Министерството за образование и наука.

Најчитани вести